English  uk copy 

 

др Даница Попов, редовни професор

Popov Danica

др Даница Попов, редовни професор

 

Рођена је 1952. године у Скопљу. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1974. године. Магистрирала је на истом факултету 1979. године, одбранивши магистарски рад „Самоуправна радничка контрола“. На Правном факултету у Новом Саду 1985. године одбранила је докторску дисертацију „Уговор о купопродаји инвестиционе опреме“. За асистента при Катедри привредноправних наука изабрана је 1975. године. Године 1988. на Катедри грађанскоправних наука изабрана је за доцента, за ванредног професора изабрана је 1998, а за редовног професора 2003. године.

Проф. др Даница Попов на основним студијама предаје Увод у грађанско право и стварно право на Општем смеру и Смеру унутрашњих послова, а на докторским студијама Приватно право предмете Систем приватног права, Стварно право - одабране теме и Право архитектуре, урбанизма и грађевинарства.

Године 1979. боравила је у Лондону на Institute of Advanced Legal Studies, 1983. на Правном факултету у Халеу (Немачка), а 1987. на Правном факултету у Братислави (Словачка).

Руководилац је докторских студија Приватно право на Правном факултету у Новом Саду. Била је судија Суда части при Регионалној привредној комори у Новом Саду.

Област научног интересовања: грађанско право (општи део), стварно право и привредно право.

Проф. др Даница Попов је аутор/коаутор више књига и преко 80 других научних и стручних радова.

Говори енглески и немачки језик.

Књиге:
1. Даница Попов, Уговор о купопродаји инвестиционе опреме, Научна књига, Београд, 1989.
2. Даница Попов – Раденка Цветић – Душан Николић, Практикум за грађанско право – прва књига – општи део, ТИМ НТ '90, Нови Сад, 1991.
3. Даница Попов – Раденка Цветић – Душан Николић, Практикум за грађанско право – друга књига – Стварно право, Наука, Београд, 1992.
4. Даница Попов, Грађанско право – општи део, СЦИ, Нови Сад, 1997. (друго издање 1998; треће измењено и допуњено издање: Службени гласник, Београд 2001; четврто измењено и допуњено издање: Службени гласник РС, Београд, 2005, пето издање: Центар за издавачку делатност Правног факултета у  Новом Саду, Нови Сад 2007; шесто издање: Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2009)
5. Даница Попов, Појам и врсте државине, Футура, Нови Сад 2002. година.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 65 гостију и нема пријављених чланова