др Бојан Пајтић, редовни професор

Bojan Pajti

др Бојан Пајтић , редовни професор

 

Рођен је 2. маја 1970. године у Сенти. Основну и средњу школу завршио је у родном граду. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду, где је у октобру 1996. изабран у звање асистента на предмету Облигационо право. На матичном факултету одбранио је магистарску тезу под називом "Фидуцијарни споразуми као средство обезбеђења облигационоправних потраживања", а звање доктора правних наука стекао је у јуну 2008, када је одбранио докторску дисертацију на тему: "Брачни имовински уговор".  За доцента на предмету Облигационо право изабран је 2009. године, у звање ванредног професора 2014. године, а у звање редовног професора 2019. године.

У току 2018. боравио је на стручном усавршавању на Универзитету у Хајделбергу у оквиру програма научне размене „Еразмус плус“.у својству гостујућег професораје, исте године, држао предавања на основним, мастер и докторским студијама  на Универзитету Коменски у Братислави. Учествује у више домаћих и међународних научних пројеката. Рецензент је у Зборнику радова Правног факултета у Новом Саду. Члан је научног савета ФЕПС (Foundation for European Progressive Studies) у Бриселу.

Аутор је и коаутор преко 40 научних и стручних радова.Аутор је монографије „Јемство“ издате 2014. и коаутор уџбеника „Облигационо право“ из 2018. године.

На Правном факултету Универзитета у Новом Саду, на основним студијама, држи наставу из наставних предмета Облигационо право и Средства обезбеђења и учвршћења потраживања (изборни предмет). На мастер студијама држи предавања из предмета Лична средства обезбеђења потраживања. На докторским студијама му је поверена настава на предметима: Облигационо право – имовинска и неимовинска штета, Неважност уговора и Право животне средине.

Говори енглески и мађарски језик, служи се француским језиком.

За члана Извршног одбора Града Новог Сада задуженог за управу и прописе изабран је 2000. године, а за потпредседника Извршног одбора 2001. године.Исте године постаје и посланик у Народној скупштини Републике Србије, као и председник Законодавног одбора Народне скупштине. Као председник Законодавног одбора учествовао је у изради читавог низа системских закона, као што су Закон о Универзитету, Закон о основама система образовања и васпитања, Закон о уређењу судова, али и закона који су били од изузетног значаја за развој грађанског права, као што су Закон о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар и Закон о концесијама. На седници Скупштине АП Војводине, 1. новембра 2004, изабран је за председника Извршног већа АП Војводине, а на ову дужност поново је изабран 16. јула 2008. године. На позицији председника Покрајинске Владе АПВ, се налазио и у мандатном периоду од 2012. до 2016. године.


e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 187 гостију и нема пријављених чланова