English  uk copy 

 

др Атила Дудаш, доцент

Atila Dudas

Др Атила Дудаш, доцент

Рођен је 1978. године у Суботици. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 2002. године са просечном оценом 9.93. Током студија добио је бројна признања и одликовања. Почев од друге године, па до краја студија, био је стипендиста Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду. Универзитет у Новом Саду му је у три наврата доделио Изузетну награду: 1998. године за успех постигнут у академској 1997/1998. години, 1999. године за успех постигнут у академској 1998/1999. години и 2002. године за успех постигнут током студија. Године 1999. одликован је Плакетом Универзитета најбољем студенту Правног факултета у академској 1998/1999. години. Године 2000. додељена му је диплома Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду «За генерацију која обећава». Од 2000-2003. године био је колегиста (студент-стипендиста) прве генерације Колегијума за високо образовање војвођанских Мађара (Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium) са седиштем у Новом Саду.

Последипломске магистарске студије започео је у Холандији, у Хагу, у Институту Асер (Instituut TMC Asser). Студије започете у Хагу наставио је на Средњо-Европском Универзитету (Central European University-CEU) у Будимпешти, као стипендиста CEU-а. LL.M. диплому је на CEU-у стекао одбранивши тезу под насловом „Analysis of the Serbian Law on Financial Leasing in the Light of U.C.C. Article 9”. Универзитет у Београду је 2006. године у поступку нострификације страних високошколских исправа, признао последипломске студије на CEU-у као магистарске студије, чиме је стекао звање магистра правних наука и према правилима домаћег права.

Године 2008. уписао се на докторске студије Приватно право на Правном факултету Универзитета у Новом Саду. Дисертацију Кауза облигационих уговора одбранио је у мају 2012. године.

Учестовао је на неколико научних саветовања. У више наврата био је на студијским боравцима у Будимпешти и Бриселу.

Од 2006. године запослен је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду, најпре у звању сарадника у настави, а затим звању асистента на предмету Облигационо право. У фебруару 2014. године изабран је у звање доцента на предмету Облигационо право.

Области научног интересовања: општа теорија уговорног права, одговорност за несавесно вођење преговора, кодификација грађанског права.

Аутор је преко педесет научних и стручних радова.

Говори енглески и служи се немачким и француским језиком.

Обавља дужности секретара Катедре за грађанско право.

e-mail:  a.dudas@pf.uns.ac.rs

 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 97 гостију и нема пријављених чланова