icon1 English  uk copy   

Др Петар Ђундић, ванредни професор

Djundic Petar

Др Петар Ђундић, ванредни професор

Рођен је 1978. године у Новом Саду. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 2002. године. За асистента за предмет Међународно приватно право изабран је 2003. године. 

Усмени магистарски испит је положио је фебруара 2005. године. Магистрирао је на Правном факултету у Новом Саду у јануару 2007. године, одбранивши тезу под називом: Међународна надлежност и меродавно право у споровима о вануговорној одговорности за производе са недостатком.
За асистента је изабран 2007. године. Докторску дисертацију "Експропријација у међународном приватном праву инвестиција" одбранио 2011. године.

Студијски боравци у иностранству: Хашка академија за међународно право (Холандија, 2005), Brookyn Law School (Њујорк, САД, 2007) – у оквиру програма Junior Faculty Development.

Област научног интересовања: заштита страних инвестиција, меродавно право за грађанскоправне деликте, приватноправни положај странаца. 

Коаутор је 2 књиге и 12 других научних и стручних радова. 

Говори енглески језик и служи се немачким.

Књиге:

М. Станивуковић, П. Ђундић, Међународно приватно право: посебни део, Нови Сад, Правни факултет, Центар за издавачку делатност, 2008.
Р. Етински, С. Ђајић, М. Станивуковић, Б. Бордаш, П. Ђундић, Б. Тубић, Основи права Европске уније, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад 2010.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова