English  uk copy 

 

Др Магдолна Сич, ванредни професор

Sic Magdolna

Др Магдолна Сич, ванредни професор

Рођена је 1954. године у Кули. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1977. године. Магистрирала је 1986. године у Београду, одбранивши магистарски рад "Уговор о куповини и продаји према одредбама зборника Lex Romana Visigothorum". На истом факултету је 1992. године одбранила докторску дисертацију на тему "Codex Theodosianus". За асистента Правног факултета у Новом Саду изабрана је 1978, а за доцента 1993, и за ванредног професора 2002. године. Држи наставу из предмета Римско право на Општем смеру и Смеру унутрашњих послова.

Године 1978. боравила је на Универзитету Jozsef Attila у Сегедину (Мађарска) и 1988. године на Универзитету Ла Сапиенза у Риму (Италија). Године 2003. године боравила је на Универзитету “Еötvös Lóránd” у Будимпести. Учествовала је на међународним скуповима романиста и цивилиста.

Област научног интересовања: римска историја и римско право (посебно: позни, кризни период римске правне историје), као и утицај римског права на савремено право.

Проф др. Магдолна Сич је аутор два практикума, једног уџбеника, коаутор у једној монографији и аутор више од сто других научних и стручних радова.

Говори италијански, енглески и мађарски језик. Пасивно: латински и француски.

Књиге:

1. Магдолна Сич, Практикум из римског права – Живот и право у римској империји, Нови Сад 2002.
2. Магдолна Сич, коаутор у књизи: „Ingatlan-nyilvantartás“ /Евиденција непокретности/, НДВМ Нови Сад, 2003.
3. Магдолна Сич, Практикум из римског права – Живот и право у римској империји (треће измењено и допуњено издање), Нови Сад 2009.
4. Магдолна Сич, Основи рмског права: Quod necessario, Нови Сад 2010.
5. Магдолна Сич, Формирање права римске империје и позно римско законодавство: хармонизација права и стварање јединственог правног поретка у току римске историје, Нови Сад, Војвођанска академија наука и уметности, 2011.e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 66 гостију и нема пријављених чланова