др Александар Мартиновић, доцент

Aleksandar Martinovi

др Александар Мартиновић, доцент

 

Рођен је у Славонском Броду 1976. године. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године. Академски назив магистар правних наука стекао је одбранивши магистарску тезу „Појам управе у српској правној науци“на Правном факултету у Новом Саду 2003. године. Научни степен доктор правних наука стекао је одбранивши докторску дисертацију „Односвладе и управе- са посебним освртом на српско и немачко право” на истом Факултету 2011. године.

У звање асистента-приправника за наставни предметУправно право изабран је на Правном факултету у Новом Саду 2001. године, док је у звање асистента за исти наставни предмет изабран 2005. године на истом факултету.У звање доцентаза ужу научну област Јавноправну, наставни предмет Управно право, изабран је на 2012.године на седници Сената Универзитета у Новом Саду.

Био је секретар Катедре за јавно право од 2001. до 2003. године.

Учествовао је на међународном скупу у Београду посвећеном реформи владе и државне управе у Републици Србији 2004. године.

Област научног интересовања: управоправна и политичка теорија, наука о управи, политичка филозофија, правна и политичка историја, православна теорија.

Објавио је око петнаест научних и стручних радова.

Говори енглески и немачки језик.

Књиге:

1. Појам управе у српској правној науци, ИП Јустинијан, Београд 2004.


e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова