icon1 English  uk copy   

Др Снежана Бркић, редовни професор

 

snezana brkic
 
Др Снежана Бркић, редовни професор 
 
 Рођена је 1961. године у Шиду. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1984. године. Магистрирала је на истом факултету 1992. године одбранивши са одликом магистарски рад на тему Начело легалитета и опортунитета кривичног гоњења. Докторску дисертацију Рационализација кривичног поступка и упрошћене процесне форме одбранила је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године. Рад је оцењен највишом оценом. За асистента Правног факултета у Новом Саду изабрана је 1986, за доцента 2000. године, за ванредног професора изабрана 22. јуна 2006. године, а за редовног професора 2011. године.

Држи наставу из предмета Кривично процесно право, Упоредно кривично процесно право, Психологија кривичног поступка и Криминалистичка психологија.

Била је на студијском боравку на Институту за кривично право и криминологију Правног факултета у Бечу 1989. године. Била је члан радне групе за израду савезног Законика о кривичном поступку из 2001. године, као и у два наврата председник радне групе за израду измена и допуна Законика о кривичном поступку (у периоду април- мај и јуни-септембар 2004), Била је председник радне групе за усклађивање Закона о организацији и надлежностима државних органа у сузбијању организованог криминала и Закона о организацији и надлежностима државних органа у поступку против учинилаца ратних злочина (август-септембар 2004) са Закоником о кривичном поступку

Област научног интересовања: рационализација кривичног поступка, упрошћене процесне форме, процесна начела, заштита сведока, упоредно кривично процесно право, психологија кривичног поступка.

Проф. др Снежана Бркић је објавила 3 књиге и преко 100 других научних и стручних радова.

Служи се немачким, енглеским и француским језиком.

Књиге:

1. Снежана Циглер, Начело легалитета и опортунитета кривичног гоњења, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 1995.  2. Снежана Бркић, Рационализација кривичног поступка и упрошћене процесне форме, монографија, Центар за издавачку делатност Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2004.

3. Снежана Бркић, Заштита сведока у кривичном поступку, Нови Сад, 2005.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 116 гостију и нема пријављених чланова