English  uk copy 

 

Др Мило Бошковић

 

Boskovic Milo

 

 Др Мило Бошковић


Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1970. године. Магистрирао је 1973. године на Факултету политичких наука у Београду, на Смеру међународно право и међународни односи одбранивши магистарски рад на тему Угрожавање независности и територијалних интегритета СФРЈ у савременим међународним односима. Докторску дисертацију Југословенска политичка емиграција (политички, криминолошки и кривичноправни аспекти антијугословенског деловања) одбранио је на истом факултету 1977. године. Године 1984. изабран је за доцента на Филозофском факултету у Новом Саду и за ванредног професора 1988. године. Године 1993. изабран је за редовног професора за предмет Криминологија и социјална патологија на Филозофском факултету у Новом Саду, а 1998. године за редовног професора за предмет Криминологија с пенологијом на Правном факултету у Новом Саду. 

на Правном факултету у Новом Саду држи наставу из предмета Криминологија и Право привредних преступа и прекршајно право, а на  Смеру унутрашњих послова из предмета Криминологија, Социјална патологија и Казнено извршно право. У наставничкој каријери држао је повремено наставу на више домаћих и страних факултета: На Филозофском факултету у Новом Саду на Катедри за социологију наставни предмет Криминологија и социјална патологија,  на Дефектолошком факултету у Београду наставни предмет Социјална патологија, на Академији за дипломатију и безбедност у Београду и на Факултету за пословни менаџмент у Бару наставни предмет кривично право, на Правном факултету Универзитета Источно Сарајево наставу из предмета Криминологија и Међународно кривично правоНа Полицијској академији у Београду ангажован је на последипломским студијама из предмета Криминологија, а на Економском факултету за наставни предмет Међународни криминалитет у трговини. 

У својству експерта ангажован је од стране ОЕБС-а, Министарства правде Републике Србије и Министарства правде Босне и Херцеговине на изради прописа из области казненог извршног законодавства и као рецензент за научне пројекте Универзитета Аперион и Министарства правде Републике Српске у Бањалуци. У више наврата био је ментор и члан комисије за докторске дисертације и магистарске тезе, као и за дипломске радове на факултетима на којима је ангажован као професор.

У оквиру међуфакултетске сарадње гостовао је и држао предавања из области организованог криминалитета на интеркатедарским састанцима на правним факултетима у Сегедину (Мађарска) и Темишвару (Румунија) и учествовао на више међународних скупова с рефератима у земљи и иностранству. 

У својству научног истраживача учествовао је у свим пројектима Министарства за науку и технологију Републике Србије чији је носилац био Правни факултет у Новом Саду, од 1998. године, као и на интерним пројектима Правног факултета. Дуже време у професионалној каријери бавио се стручним полсовима сузбијања и спречавања криминалитета. Био је помоћник покрајинског секретара за унутрашње послове САП Војводине, надлежан за послове сузбијања криминалитета (1978–1990). Члан је Удружења за криминологију и кривично право и члан Одбора за друштвене науке Матице српске. 

Област научног интересовања: криминолошки аспекти (етиологија и феноменологија) деликата насиља. 

Проф. др Мило Бошковић је објавио више књига и око 90 научних и стручних радова. 

Књиге:

 

1. Мило Бошковић, Шеста колона, Биротехника, Загреб, 1985. 

2. Мило Бошковић, Друштво, вредности и деструкција, АС Импекс, Нови Сад, 1992. 

3. Било Бошковић, Србофобије и српске фобије, Културноуметничка задруга Славија, Нови Сад, 1993. 

4. Мило Бошковић, Социјалне девијације, Славија прес, Нови Сад, 1993. 

5. Мило Бошковић, Криминологија и социјална патологија, Матица српска, Нови Сад, 1995. 

6. Мило Бошковић, Странпутице – патологија културе и карактера човека, Матица српска, Нови Сад, 1995. 

7. Мило Бошковић, Криминолошки лексикон, Матица српска и Универзитет у Новом Саду, Нови Сад, 1998. 

8. Мило Бошковић, Криминологија с пенологијом I, Криминална етиологија, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, 2000. 

9. Мило Бошковић, Криминологија с пенологијом II, Криминална феноменологија, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, 2000. 

10. Мило Бошковић, Криминологија с пенологијом III, Основи пенологије, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, 2000. 

11. Мило Бошковић, Криминална етиологија, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2002. 

12. Мило Бошковић, Миленко Радоман, Пенологија, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2002. 

13. Мило Бошковић, Кривично право у области јавних овлашћења, Факултет за услужни бизнис, Нови Сад, 2004. 

14. Мило Бошковић, Сандра Перић, Личност и друштво, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, Нови Сад, 2004.

15. Мило Бошковић, Криминологија, Издавачки центар Правног факултета у Новом Саду, 2007.

16. Мило Бошковић, Кривично право, Факултет за правне и пословне студије и Прометеј, Нови Сад, 2009.

17. Мило Бошковић, Основи кривичног процесног права, Факултет за правне и пословне студије, Нови Сад, 2009.

18. Мило Бошковић, Право привредних преступа и прекршајно право, Српски културни круг, Нови Сад, 2009.

19. Мило Бошковић, Здравко Скаквац, Организовани криминалитет, Факултет за правне и пословне студије Нови Сад и Прометеј, Нови Сад, 2009.

20. Мило Бошковић, Миле Матијевић, Пенологија, Интернационална асоцијација криминалиста, Бањалука, 2010.

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 121 гостију и нема пријављених чланова