English  uk copy 

 

XXII такмичење у беседништву

Besednistvo2

Tакмичење у беседништву студената Правног факултета у Новом Саду одржано је 8. децембра 2016. године. Беседници су се такмичили у две дисциплине: слободна тема и задата тема. Ове године задате теме су биле Гвожђе се кује док је вруће и Највеће право, највећа неправда (Summum ius, summa iniuria). Такмичаре је оцењивао жири у следећем саставу: првакиња драме Српског народног позоришта глумица Александра Плескоњић-Илић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, председник Вишег суда у Новом Саду мр Дарко Тадић, адвокат Милан Борђошки, солиста опере Српског народног позоришта Жељко Андрић, као и продекани нашег факултета проф. др Татјана Бугарски и проф. др Бранислав Ристивојевић.

Besednistvo1Свеукупни победник такмичења је, према оцени жирија, студент I године, Данило Лучић, са бесеBesednistvo3дом под називом Ћелија. Он је, такође, освојио и прво место у категорији слободна тема, као и гласове публике. У категорији задата тема, прво место је припало Маји Сегединац, студенткињи I године, која је говорила на тему Гвожђе се кује док је вруће. Друго место у дисциплини слободна тема је освојила студенткиња III године, Срђана Јованић са беседом  Вршњачко насиље – закон јачег или закон храброг и хероја, док је друго место у дисиплини задата тема припало студенткињи I године, Јелени Танасић, која је представила беседу на тему Највеће право, највећа неправда. Факултет је победницима и осталим такмичарима припремио прикладне поклоне.

Овогодишњем такмичењу у беседништву је присуствовао велики број гостију. Поред наших наставника и сарадника, студената нашег факултета, свечаности су присуствовали и председник Покрајинске владе, Игор Мировић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, као и представници правосуђа и других државних и културних институција.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 196 гостију и нема пријављених чланова