icon1 English  uk copy   

Најбољи студент Универзитета у Новом Саду је са Правног

Nagrade 2Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2017/2018. години је Миљана Биговић, са Правног факултета у Новом Саду, која је завршила основне академске студије Права - Смер унутрашњих послова, са укупном просечном оценом 10.

PFNS Miljana Bigovic

Миљана Биговић је рођена 13. 5. 1995. у Суботици. Похађала је основну школу "Вук Караџић" у Ловћенцу и Гимназију "Доситеј Обрадовић" у Бачкој Тополи, коју је завршила као ученик генерације и носилац дипломе "Вук Караџић". На републичком такмичењу из Историје 2014. године осваја друго место. Добитница је Похвале Његовог Краљевског Величанства Александра II Карађорђевића за изузетне резултате постигнуте током средњошколског образовања.

Основне академске студије Права на Смеру унутрашњих послова на Правном факултету у Новом Саду уписује 2014. године, а завршава их 6. јула 2018. године са просечном оценом 10,00. Сваке године за редом, добитник је изузетне награде за успех у току студија, коју додељује Универзитет у Новом Саду, студентима који очисте годину са просечном оценом 10,00. Добитница је Награде Фонда за младе таленте Републике Србије "Доситеја" у 2014. години, Награде Универзитета у Новом Саду за научни и стручни рад у 2016. години. Била је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије, Карлсберг и Дунђерски фондације, Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду.

За време основних студија учествовала је на више међународних и регионалних такмичења из симулације суђења: Регионално такмичење у симулацији суђења пред Европским судом за људска права (Загреб, Република Хрватска, 2016), Такмичење у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом (Хаг, Холандија, 2017), Такмичење у симулацији суђења пред Међународним кривичним судом (Хаг, Холандија, 2018). Учествовала је на скупу Регионална школа политичке филозофије, Изградња правне државе (Београд, Република Србија, 2017). У оквиру Центра за симулацију суђења Правног факултета учествовала је у раду више секција (међународноправна, кривичноправна и грађанскоправна). Била је на пракси у оквиру наставе из Кривичног права у Основном и Вишем суду у Новом Саду, пракси у оквиру наставе из Кривичног процесног права у Основном и Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду и пракси у оквиру наставе из Грађанског процесног права у Основном и Вишем суду у Новом Саду. Обавила је практичну наставу код Заштитника грађана (Београд, 2017). Учествовала је у раду Правне клинике за избегличко право Правног факултета у Новом Саду. Похађала је курс на тему Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода и јуриспруденције Европског суда за људска права (Нови Сад, 2016) и Салцбуршку летњу школу европског приватног права (Еразмус - ИП Интензивни Програм - Главне карактеристике европских правних система) - Салцбург, Аустрија, 2017. На Правном факултету у Новом Саду је завршила курс Енглески језик за правнике и курс обуке за коришћење правне базе Параграф лекс.

Члан је мреже Европског удружења студената права (European Law Student Association) од 2014. до данас. Као члан Организационог Комитета ЕЛСА учествовала је у пројекту Дани ЕЛСЕ (2015) и Правници на послу (2016).

Аутор је научног рада на тему Уговор о раду као акт заснивања и регулисања радног односа.

Писац неколико чланака за студентски лист Правног факултета у Новом Саду - Правник.

Волонтер Црвеног крста Мали Иђош.

Носилац браон појаса у каратеу (1. кју).

 

Миљана Биговић је тренутно на мастер студијама Правног факултета Универзитета у Стокхолму на студијском програму Право међународних трговинских арбитража (LL.M in International Commercial Arbitration) као стипендиста Шведског института.

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 110 гостију и нема пријављених чланова