English  uk copy 

 

XXIV такмичење у беседништву

Važna informacija 4Студенти Правног факултета Универзитета у Новом Саду су се, 6. децембра 2018. године, по 24. пут надметали у беседништву. Беседници су се такмичили у две категорије: слободна тема и задата тема. Ове године задате теме су биле Без муке нема науке и Судија треба да води рачуна о правичности (Iudex aequitatem semper spectare debet). Такмичаре је оцењивао жири у следећем саставу: покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, адвокат Зоран Копривица, као и продекани нашег факултета проф. др Гордана Дракић и проф. др Слободан Орловић.

 

Ucesnici

Конкуренција је била веома оштра, имајући у виду чињеницу да су снаге одмеравали како већ искусни беседници, победници у обе дисциплине са претходна два такмичења, тако и најмлађе генерације беседника, које су се представиле у лепом светлу и успеле да стану раме уз раме са сада већ старим зналцима красноречја. Свеукупни победник такмичења је, према оцени жирија, студенткиња III године, Mаја Сегединац, са беседом под називом Не сутра – данас. Прво место у категорији слободна тема је освојила Оливера Цвијетић, студенткиња I године, са беседом Говор је слика душе. У категорији задата тема, прво место је припало Алекси Томановићу, студенту II године, који је говорио на тему Судија треба да води рачуна о правичности. Друго место у дисциплини слободна тема је освојила студенткиња II године, Теодора Јовановић са беседом Сумрак вредности као изговор, док је друго место у дисциплини задата тема припало студенту I године, Мирку Јешићу, који је представио беседу на тему Без муке нема науке. Гласове публике је добио студент IV године, Никола Сибинчић са говором на задату темуСудија треба да води рачуна о правичности. Факултет је победницима припремио прикладне поклоне.

 

Овогодишњем такмичењу у беседништву је присуствовао велики број гостију. Поред наших наставника и сарадника, студената нашег факултета, свечаности су присуствовали представници Покрајинске владе, правосуђа и других државних и културних институција.

 

mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 111 гостију и нема пријављених чланова