СТУДЕНТ ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ЗБОГ ПРЕТЊИ ПРОФЕСОРУ

property onНа основу пресуде Више суда у Новом Саду, студент Правног факултета у Новом Саду Стефан Карановић правоснажно је осуђен и кажњен на седам месеци затвора условно на три године због претњи да ће ликвидирати једног професора и целу његову породицу. Такав скандалозан догађај незабележен је у историји новосадског универзитета, а вероватно и свих других универзитета у Србији.

Студент Стефан Карановић себе на друштвеним мрежама и у неким медијима лажно представља као жртву, иако је све потпуно обрнуто. Цео Правни факултет, наставници, сарадници и студенти, жртве су Карановићевих клевета и увреда, а због чега је већ два пута дисциплински кажњен.

Студенту Карановићу је одавно понуђено мирно решење спора. Нажалост, као и у сваком ранијем покушају успостављања било каквог контакта и мирног решења проблема са овим студентом, поново је све завршено безуспешно. Епилог свега је салва увреда, на рачун декана Правног факултета у Новом Саду.

Постоји озбиљна сумња да је Карановић аутор серије монструозних измишљотина о наставницима и сарадницима Факултета објављених у „Таблоиду“. Ову сумњу поткрепљује чињеница да се сам хвалио међу студентима да је он аутор текстова који се под измишљеним именом објављују у „Таблоиду“.

Својим понашањем, Карановић непрестано даје повод за нове дисциплинске поступке. Студент Карановић очигледно за циљ има одржавање конфликта и медијску промоцију, а не решење спора. Да му је циљ решење спора, већ би прихватио у неколико наврата дате понуде.

У својим обраћањима путем друштвене мреже фејсбук, као и у медијима и електронским писмима Стефан Карановић већ годинама вређа и понижава студенте и професоре Правног факултета у Новом Саду. Због његових увреда су и покренути дисциплински поступци на основу којих је кажњен. Називати професоре Правног факултета криминалцима, поредити институцију Правног факултета са криминалним организацијама је апсолутно неприхватљив став једног студента и такво понашање мора бити санкционисано. Факултет не може мирно да прихвати да студент на најгрубљи начин руши част и углед његових професора и студената. Факултет мора да реагује и санкционише такво понашање.

Против Стефана Карановића се воде два судска поступка због увреда и клевета учињених наставницима, сарадницима и студентима Факултета, првостепено је осуђен новчано због увреда изречених једном професору Правног факултета, а правоснажно је завршен кривични поступак осуђујућом пресудом због претњи ликвидацијом једном професору Факултета и његовој породици.  

mic

Упишите

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 231 гостију и нема пријављених чланова