English  uk copy 

 

Упис за студенте уписане пре 2006. године

Студенти уписани на студије по студијским програмима пре 2006. године, су изменама и допунама Закона о високом образовању добили могућност наставка студија по за започетом наставном плану и програму, условима и правилима студија до краја школске 2018/2019. године.

Опширније: Упис за студенте уписане пре 2006. године

Упис и обнова уписа у школској 2018/2019. години (упис зимског семестра)

ВАЖНE НАПОМЕНE:

1) Студенти који ће пријавити испит у "Октобру 2"

- којима ће од исхода испита зависити да ли ће уписати вишу годину студија или обновити годину;

- као и они који без обзира на исход полагања испита обнављају годину (а пријавиће испит у "Октобру 2"),

НЕ МОГУ се уписати пре датума испита у "Октобру 2".

2) Студенти на шалтер могу доћи тек када им све накнаде за упис буду прокњижене на финансијској картици (по истом принципу како се пријављују испити).

 

I) Упис ће се обавити у следећим терминима:

Опширније: Упис и обнова уписа у школској 2018/2019. години (упис зимског семестра)

Одлука о правилима уписа школске 2018/2019. године

Утврђују се следећа правила уписа друге, треће и четврте године основних академских студија за школску 2018/2019. годину:

Опширније: Одлука о правилима уписа школске 2018/2019. године

Рангирање за буџет на ОАС у шк. 2018/2019

У прилогу ове вести биће могуће можете погледати прелиминарнe коначне ранг листе за упис виших година основних академских студија на општем и смеру унутрашњих послова на терет буџета у школској 2018/2019. години.

Објављивање прелиминарних ранг листа се може очекивати у понедељак, 1. октобра 2018. године одмах по прокњижавању записника са обављених испита из октобарског испитног рока.

У складу са усвојеним правилима уписа:

- рангираће се сви студенти који уписују одређену годину студија (другу, трећу и четврту), без обзира да ли су у текућој школској години уписани први пут или као поновци, а који су у текућој школској години остварили најмање 48 ЕСПБ бодова (без обзира да ли су у питању положени предмети из текуће године студија или пренети из ранијих година);

- ранг листе су одвојене по смеровима;

- рангирање ће полазити од укупног броја број ЕСПБ бодова остварених у току студија, затим ће се рангирати по броју година колико студирају на основу формуле: 10 - број година студирања (што значи да ће боље бити рангирани они који нису обнављали године) и последњи критеријум је рангирање по укупној просечној оцени за време студија;

- студенти који након рангирања остану изван буџетске квоте*, моћи ће студије да наставе у статусу студента који сами плаћају школарину (самофинансирање).

 

Члан 103. став 4. 5. Закона о високом образовању: Студенти са инвалидитетом и студенти уписани по афирмативној мери који у текућој школској години остваре 36 ЕСПБ имају право да се у наредној школској години финансирају из буџета.

 

Члан 12. 103 став 3 2. Предлога Закона о изменама и допунама Закона о високом образовању: Студент  који  у  последњој  години  студија  има  статус  студента  који  се финансира  из  буџета задржава  право да  се  финансира  из  буџета  најдуже годину дана по истеку редовног трајања студија.

 

Рекламације у погледу обрачунатог броја бодова (из текуће школске године и укупног броја бодова) и израчунатог просека можете поднети доласком на шалтер Службе за наставу са Вашим индексом до уторка, 2. октобра 2018. године до 13,30 сати. Такође, на располагању Вам стоји и мејл Службе за наставу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (обавезан "subject" тј. наслов мејла треба да гласи: "Рекламација на прелиминарну ранг листу @2018")

Коначна ранг листа за финансирање из буџета у школској 2018/2019. години биће објављена у уторак, 2. октобра у поподневним сатима.

Напомена:

Одобрене квоте за упис на студијске програме су:

Општи смер

Смер унутрашњих послова

За први упис
године студија

Квота

За први упис
године студија

Квота

ДРУГЕ

135

ДРУГЕ

42

ТРЕЋЕ

135

ТРЕЋЕ

42

ЧЕТВРТЕ

135

ЧЕТВРТЕ

42

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (2018-OAS-Konacne-rang-liste.pdf)2018-OAS-Konacne-rang-liste.pdf 190 kB
mic

Упишите

ДРЖАВНИ

ПРАВНИ

Дипломирани правник је професија која се директно везује за вршење државне власти  и вршење најзначајнијих друштвених функција.

Гарантујемо вам

ЗНАЊЕ

Успеси на међународним такмичењима потврђују наш квалитет.

Остварите

ПРАКСУ

у државним институцијама и кроз правне клинике.

прочитајте више...

Ко је на мрежи: 100 гостију и нема пријављених чланова