Дана 11. фебруара 2022. на Правном факултету у Новом Саду, у оквиру посете поводом потписивања Споразума о образовно-научној и пословној сарадњи између Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Правног факултета у Новом Саду присутним гостима обратио се и господин Милан Мариновић са излагањем на тему „У сусрет почетку примене измењеног Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја“.

Дана 26. јануара 2022. на Правном факултету у Новом Саду, у оквиру посете поводом потписивања Споразума о образовно-научној и пословној сарадњи између Министарства правде и Правног факултета у Новом Саду присутним гостима се обратила и министарка правде, госпођа Маја Поповић, са излагањем на тему „Промене Устава Републике Србије“.

Дана 15. децембра 2021. на Правном факултету у Новом Саду, у оквиру међународне научне и стручне сарадње између Руско-српског хуманитарног центра (РСХЦ) и Правног факултета у Новом Саду, заменик директора РСХЦ, професор Сергеј Качанов (Сергей Качанов) , одржао је предавање студентима четврте године основних академских студија на тему „Улога и место нормативно-методолошких докумената у задацима управљања кризним ситуацијама узимају у обзир искуства Руске Федерације“.