Покрајински заштитник грађана – омбудсман, као координатор мреже „Живот без насиља“, у сарадњи са Министарством правде Републике Србије организовао је 18. маја 2023. на Правном факултету у Новом Саду скуп под називом „Институционални механизми за сузбијање насиља према женама“.

У уводном делу скупа присутнима су се обратиле покрајинска омбудсманка доц. др Драгана Ћорић, декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Татјана Бугарски, државна секретарка у Министарству правде Републике Србије Бојана Шћепановић, Драгомир Кнежевић, представник Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије и Маја Кнежевић, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту.

У другом делу скупа учествовали су стручњаци из праксе Далиборка Војводић Томовић, руководилац Групе за сузбијање малолетничке деликвенције и насиља у породици  из Полицијске управе у Новом Саду, Слободан Јосимовић, јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, Дамир Костовски, јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Новом Саду, Татјана Шуњка, судија Вишег суда у Новом Саду и др Нада Падејски Шекеровић, руководитељка Сигурне женске куће у Новом Саду.