У уторак, 28. маја 2024. Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски је био у првој радној посети Правном факултету у Новом Саду и том приликом свечано уручио дозволу за рад за нови студијски програм ОАС Право и информационо-комуникационе технологије.

Новим студијским програмом отвара се ново поглавље у образовању дела будућих правника, који ће стећи осим правничког знања и вештина и све неопходне дигиталне компетенције и вештине и бити оспособљени за решавање свих нових изазова дигиталног друштва и развоја вештачке интелигенције у свим сферама живота и рада. Овај студијски програм биће реализован са Факултетом техничких наука, лидером у развоју информационо-комуникационих технологија, и на овај начин Универзитет у Новом Саду преузима лидерску позицију у образовању будућих правника не само у Републици Србији и региону, већ и шире.

Радна посета Покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранка Маркоског, у оквиру које је било разговора о бројним стратешким питањима за факултете и Универзитет у Новом Саду, представља почетак новог поглавља и лепе будуће сарадње са Секретаријатом који има изузетно значајну улогу у развоју Универзитета и унапређењу образовања и науке.

Радном састанку присуствовали су и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, в.д. декана Факултета техничких наука проф. др Борис Думнић и проф. др Маријана Дукић Мијатовић.